Granolák - sütött müzli finomságok

Granola mindenkinek

A granola az egyik legjobb dolog, amit az ember valaha kitalált. Nevezhetjük sült müzlinek is, de ez így önmagában nem írja le a granola és a sima müzli közötti különbséget. Nem csak egészséges a benne található sok energia, tápanyag (rost, fehérje, egészséges zsírok és esetleg vitaminok) miatt, hanem a sütési eljárásnak köszönhetően különlegesen finom is. A  granolát nyugodtan nevezhetjük a müzlik királyának, elsősorban az élvezeti értéke miatt. 

A granola készítése hogyan történik?

A granola készítése nem ördöngösség, akár házilag is készíthető jó minőségű alapanyagokból. A granola a müzlihez hasonlóan különféle gabonapelyheket, pl. teljes kiőrlésű ún. hengerelt (rolled) zabpelyhet, barna rizst, gyümölcsöket és magvakat valamint mézet, barna vagy nádcukrot tartalmazhat. Az összetevőket a müzlivel szemben kemencében sütik ropogóssá  és enyhén vagy erősebben arany barnára. A kemencében sütött granolában a cukor is enyhén karamellizálódik, ami miatt ropogósabb és sokkal ízletesebb  mint a hagyományos müzli.

BIO granolák

A legegészségesebb granolák természetesen BIO alapanyagokból készülnek. Ez azt jelenti, hogy az összetevők ellenőrzött okológiai gazdaságokból kerülnek a gyártó üzemébe, így mentesek a modern kor mindenféle szennyeződéseitől. A  kanadai MadeGood granolák BIO, vegán, gluténmentes, allergén barát és vitamint is tartalmazó granolák.

Granola receptek

A granolákat sokféleképpen felhasználhatod. Fogyaszthatod reggelire csak úgy, vagy joghurttal, gyümölcsökkel együtt ropogtatva, de akár desszertek készítésénél is. Rádobhatod pl. egy fagylalt vagy valamilyen gyümölcshab kehelyre, de sütemények tetejére is. A granola szeleteket pedig 2 főétkezés között jól használhatod egészséges éhségűzőnek is.

Granolák - sütött müzli finomságok

Rendezés: