MadeGood BIO granolák

A granola jelentése

A granolának igen régi története van, amely még az a fiatal Amerikai Egyesült Államok 1800-as éveibe vezet vissza. Eredetileg Granula-nak nevezték azt a teljes kiőrlésű gabonából készült édes ételt, amit összemorzsoltak és ropogósra sütöttek, szemben az akkori müzlivel, amelyet se nem sütöttek, se nem édesítettek. Az eredeti feltalálója Dr James Caleb Jackson volt, de később a jól ismert Jogn Harvey Kellog is kifejlesztette a saját változatát és Granola-nak nevezte el, hogy ne keveredjen jogi vitákba.

A granola recept

Az eredeti granola azóta persze sokat változott, hiszen az 1960-as években gyümölcsökkel és magvakkal egészítették ki és az amerikai hippi korszak egyik kedvence volt. A granola a müzlihez hasonlóan különféle gabonapelyheket, pl. teljes kiőrlésű ún. hengerelt (rolled) zabpelyhet, barna rizst, gyümölcsöket és magvakat valamint édesítőnek mézet, barna vagy nádcukrot tartalmazhat. Az összetevőket kemencében sütik ropogóssá  és enyhén vagy erősebben arany barnára. A kemencében sütött granolában a cukor is enyhén karamellizálódik, ami miatt ropogósabb és sokkal ízletesebb  mint a hagyományos müzli.

A BIO granola, BIO müzli

Jó granola csak jó minőségű alapanyagokból készülhet, de ahogy más élelmiszereknél is, az élelmiszeripar az általa felkapott termékeket a lehető legolcsóbb módon próbálják elkészíteni és a "gondatlan" fogyasztó sokszor nem is tudja, hogy valójában mit eszik, hiszen nem olvassa el az összetevőket. Így kerülnek a piacra aztán az olcsó granolák, vagy az olcsó müzlik. A granola ára nagymértékben függ az alapanyagoktól és persze a előállítás gondosságától is. Allergiával "tarkított" világunkban egyre fontosabb, hogy olyan élelmiszereket is találjunk, amelyek biztonságosak, mert ökológiai gazdálkodásból származnak az összetevőik és mert nem okoznak allergiát, amely már a gyerekeknél is egyre gyakoribb. A MadeGood BIO, vegán, gluténmentes és allergén barát granolák mentesek a 8 fő allergéntől és ezt a biztonságot garantálják. Jó étvágyat hozzájuk! Nagyszerűek egy joghurt vagy gyümölcs mellé vagy csak úgy ropogtatni őket.

MadeGood BIO granolák

Rendezés:
★ Vásárlói vélemények

Küld el a véleményed

93 reviews
97%
(90)
3%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)

Én műzlit szoktam reggelizni, amit az utóbbi hónapokban granolából készítettem. Most helyette áfonyás, banános zabkását készítettem, ami nagyon ízlett. Pillanatok alatt elkészül és nagyon jó ízű. Nekem ugyan nem volt elég édes, de ezen könnyű volt segíteni. Raktam bele egy kis mézet. Elhatároztam, hogy a többit fajta zabkását is meg fogom kóstolni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Sós szájú lévén, igazi felüdülés olyan terméket fogyasztani, ami amellett, hogy bűntudat nélkül fogyasztható, még finom is és laktató. Mindig van nálam, ha egy kis ropogtatnivalóra vágyom. :)

A kedvenc termékem, egyszerűen imádom az összes ízű variációt! Nagyon finom, egészséges és rengeteg erőt ad, ha edzés előtt fogyasztok belőle.

A kávé szeánszom mellé fogyasztom, nem túl édes, kellemes ízű falatok.