Vegán BIO desszertek
VEGÁN HARAPNIVALÓK
A vegánok számára komoly kihívást jelentenek a desszertek, hiszen a vegán táplálkozás egyfajta etikai hozzáállás is a világhoz. Márpedig a desszertek többsége tartalmaz glutént, tejterméket vagy valamilyen állati eredetű összetevőt. A MadeGood vegán termékek esetében azonban a vegán fogyasztóknak nem kell lemondaniuk az élet édes oldaláról.
A MadeGood termékek gluténmentességét a Glutén Intolerancia Csoport (https://gluten.org/) ellenőrzése, az ellenőrzött vegán minőséget pedig a Vegan.org (https://vegan.org/) garantálja.
BIO GRANOLÁK, BIO MÜZLI
A granola a müzlihez hasonlóan különféle gabonapelyheket, pl. teljes kiőrlésű ún. hengerelt (rolled) zabpelyhet, barna rizst, gyümölcsöket és magvakat valamint mézet, barna vagy nádcukrot tartalmazhat. Az összetevőket a müzlivel szemben kemencében sütik ropogóssá és enyhén vagy erősebben arany barnára. A kemencében sütött granolában a cukor is enyhén karamellizálódik, ami miatt ropogósabb és sokkal ízletesebb mint a hagyományos müzli. A MadeGood összetevők csak etikus forrásból származnak, a beszerzésüknél a génmódosítás mentes, BIO (ellenőrzött ökológiai gazdaságból), vegán és gluténmentes összetevőkre vonatkozó szigorú szabályokat tartják be. Ez a garancia a számodra is arra, hogy a lehető legjobb minőségű és ellenőrzött alapanyagokból készült BIO terméket fogyaszthatsz.
VITAMINOS GRANOLÁK
A MadeGood sült müzlik vagy granolák gyártásánál rendkívül gondosan válogatják a szárított gyümölcsöket és a teljes kiőrlésű gabonaszemeket, hogy ízletes és egészséges granola készülhessen. Olyan tiszta napraforgóolajat használnak, amely alacsony telített zsírtartalmú, és nem tartalmaz transz zsírokat. A hat különböző zöldséget, spenótot, brokkolit, sárgarépát, paradicsomot, céklát, shiitake gombát is tartalmazó vegán granolák nagyszerű forrásai a rostoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges emésztéshez és immunrendszerhez.
ALLERGÉN MENTES GRANOLÁK
Vegyük például a legnépszerűbb csokoládés granola termékeket, amelyek a többi granolával együtt az előbbi jellemzők mellett allergénektől mentes üzemben is készülnek Kanadában, így mentesek a 8 leggyakoribb, allergiát okozó összetevőtől, mint a szója, a glutén, a tojás, a tej, a mogyoró, a kagyló és hal, a diófélék és a szezám.
Ha vegán vagy, akkor az étel kiválasztása nem csupán az egészséged miatt különösen fontos, hanem a lelkiismereted miatt is. A MadeGood termékek fogyasztásakor nem kell aggódnod egyik miatt sem. Bízz a jó dolgokban!
- Zoltán Bagdány