Cikkek, érdekességek — fehérjék

RSS
Hogyan hasonlítsd össze a fehérjéket?

Hogyan hasonlítsd össze a fehérjéket?

A különböző fehérjeforrások különböző mennyiségű és minőségű fehérjéket tartalmaznak. Hogyan tudom, hogy melyik a legjobb számomra? Nem is olyan egyszerű ez, mint hiszed.

  • Zoltán Bagdány
  • Címkék: fehérjék
A szója (2) - a misztikus fitoösztrogének

A szója (2) - a misztikus fitoösztrogének

A szója a legtöbb fehérjét tartalmazó növényi fehérje forrás.  Ennek ellenére azonban nagyon bizonytalan érzései vannak vele a legtöbb embernek. Egészséges vagy nem? Ki így vélekedik, ki úgy, de vajon mi áll a háttérben? 
A szója (1) - első a növényi fehérjék között

A szója (1) - első a növényi fehérjék között

Sokan félnek a szójától, mert sokféle információ kering róla, pedig a legjobb növényi fehérjeforrás. Érdemes róla többet is megtudnod.
Vegán fehérje turmix datolyával édesítve

Vegán fehérje turmix datolyával édesítve

Ma már könnyedén megteheted, hogy biztonságos, bio, vegán (állati fehérjétől mentes) fehérjékkel egészítsd ki az étkezésedet és így pótold a szükséges aminosavakat. Erre mutatunk most egy gyors, könnyen elkészíthető receptet

Mikor és mennyi fehérjét egyél?

Mikor és mennyi fehérjét egyél?

Annyira természetes számunkra a fehérje (protein) fogyasztása, hogy a hétköznapi életben nem fordítunk rá túl nagy figyelmet, pedig fontosabb mint hinnéd. Kezdjük az elején.

  • Zoltán Bagdány
  • Címkék: fehérjék
Mit eszik egy vasember? Fehérje szeletek edzésekhez!

Mit eszik egy vasember? Fehérje szeletek edzésekhez!

Caroline Livesey, ironman versenyző vagyok. Rengeteg energiára van szükségem. A vasember egyike azon versenyeknek, amiről azt gondolod, hogy majd egyszer végigcsinálod. A 3.8 km hosszú úszás épp csak a bemelegítés. Én talán a világ egyik legérzékenyebb gyomrával rendelkezem és évekig tartott amíg kitaláltam, hogy mit tudok és mit nem tudok fogyasztani egy verseny alatt. Ennek a versenynek semmiképpen sem juthatsz el a végéig úgy, hogy közben ne jó minőségű és ízletes táplálékot fogyasztanál.

  • Zoltán Bagdány
  • Címkék: fehérjék