Mit eszik egy vasember? Fehérje szeletek edzésekhez!

RSS
Mit eszik egy vasember? Fehérje szeletek edzésekhez!

Caroline Livesey, ironman versenyző vagyok és rengeteg energiára van szükségem. A vasember egyike azon versenyeknek, amiről azt gondolod, hogy majd egyszer végigcsinálod. Aztán meg is csinálod és végül  teljesen rászoksz.

A 3.8 km hosszú úszás épp csak a bemelegítés. A 180 km kerékpározás után következő marathon futás viszont az igazi gyilkos. Ennek a versenynek semmiképpen sem juthatsz el a végéig úgy, hogy közben ne pótolnád az elégetett energiákat valami kiváló minőségű energiaszelettel.

A sport táplálkozási oldala valami olyasmi, amivel rengeteg atléta folytat küzdelmet annak érdekében, hogy igazán jól csinálja. Annyit edzhetsz, amennyit csak akarsz, de ha egy verseny alatt nem tudsz elegendő kalóriát bejuttatni a testedbe, akkor bizony egy ponton falba fogsz ütközni.

Én talán a világ legérzékenyebb gyomrával rendelkezem és évekig tartott amíg kitaláltam, hogy mit tudok és mit nem tudok fogyasztani egy verseny alatt.

A legnagyszerűbb dolog a Primal Pantry szeletekben, hogy 100% természetes, egészséges összetevőkből állnak. Sajnos a legtöbb energia szelet olyan szemeteket tartalmaz, amelyek csak megtámadják a gyomrot  és pusztítják az emésztőrendszert. Amikor sokat eszel belőlük, akár az edzéseid alatt, amikor felkészülsz, akár egy verseny alatt, egyáltalán nem jó a testednek, hogy szintetikus cukrokkal tömöd tele.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a Primal Pantry szeletek a tökéletes kombinációját nyújtják a szénhidrátoknak, fehérjéknek, zsíroknak és a sónak, mindenféle szemét töltelék nélkül és ráadásul nagyon könnyen fel tudja dolgozni őket a gyomrom. Van néhány kedvencem, de tulajdonképpen különböző szeleteket használok a különböző  edzéseimhez, mivel különböző összetevőkből állnak. Ha például egy nagy szénhidrát és fehérjetartalmú bombára van szükségem egy interval edzés vagy egy verseny alatt, akkor a Primal Pantry kakaó-brownie fehérjeszeletet választom. A benne található 22 gramm szénhidrát és 15 gramm növényi fehérje egy igazi lórúgás. A hosszabb, de kevésbé intenzív edzések alatt a gyümölcsszeletek teljes íz arzenálját végigjárom (mohó atléta vagyok…). Ez lehet akár egy 6 órás edzés is, de bevallom ilyenkor talán egy kicsit többet is eszem a kelleténél...

Néha rácsodálkozom, hogy hány Primal Pantry szeletet tudok megenni. Szívesen viszem magammal őket az utazásaim alatt is. A repüléseim alatt felszolgált étel ugyanis gyakran nem jó minőségű és kevés. Én ezt úgy oldottam meg, hogy van egy kis utazó táskám, amit mindig telerakok fehérjeszeletekkel és gyümölcs szeletekkel. A világ minden részébe járok versenyezni és sehova sem megyek az én kis Primal Pantry raktáram nélkül. 

Forrás: Primal Pantry

A Primal Pantry fehérje szeletek 100%-ban természetes összetevőkből állnak, semmilyen hozzáadott cukrot, adalékanyagokat, tartósítószereket, színezékeket és egyéb töltelékanyagokat nem tartalmaznak. Akár gyerekek is fogyaszthatják őket. 

 

Előző cikk Következő cikk

  • Zoltán Bagdány