Szörp recept: itt a tavasz, virágzik a bodza! Készíts házi bodzaszörpöt!
Milyen jól tud esni sportolás után egy nagy pohár hűsítő bodzaszörp, főleg ha saját készítésű!
A bodzát mindig tiszta levegőjű helyen szedem. 10-15 de akár 20 nagy virágot is leszedek, majd mosás nélkül beáztatom kb. 4 liter vízbe. 2 biocitromot felszeletelek és belerakom, majd szoba-hőmérsékleten lefedve állni hagyom 24 órát.
Akkor jól kinyomkodom a virágot, leszűröm, s teszek bele igény szerint cukrot, nádcukrot vagy eritritet (1l = 1kg cukor általában, eritritből kevesebb kell).
Addig kevergetem tűzhelyen míg el nem olvad a cukor vagy édesítő, de nem forralom.
Üvegekbe töltöm és hűtőben tárolom.
Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk ajánlatos citromsavat hozzáadni, hogy tovább elálljon!
Fogyasztásnál mentalevelet teszek bele, mennyei hűsítő kicsiknek-nagyoknak!
T. Myra
- Címkék: egészséges étkezés receptek
- Gabriella Kovács