Hagyd, hogy az étel legyen maga a gyógymód...

RSS
Hagyd, hogy az étel legyen maga a gyógymód...

Hippokratész 2000 éve ezt mondta: hagyd, hogy az étel legyen a gyógymód és az orvosság az ételed. Az orvosok mindannyian ismerik ennek a mondásnak az igazságtartalmát. Mégis miért alkalmazzák oly kevesen a gyakorlatban? 

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a mediterrán diéta, amely gazdag a diófélékben, magvakban, gyümölcsökben és zöldségekben, babokban, feldolgozatlan gabonákban, olivaolajban és halakban, 37% -kal csökkenti a szívbetegségek kockázatát, jelentősen elősegíti a testsúly csökkentést, segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget. 

A legfontosabb dolog amit tehetsz magadért, a mozgás mellet, ha egészségesen étkezel. Ezzel nagyon sok bajt megelőzhetsz!

Ismered ezeket a számokat? Az élelmiszer, amit megeszel óriási mértékben befolyásolja a testedet és az egészségedet! Jobbak, mint a gyógyszerek, nem?

  • Minden 10 gramm napi teljes kiőrlésű gabona fogyasztása 14%-al csökkenti a szívkoszorúér megbetegedések valószínűségét és 24%-al a szívinfarktus kockázatát.
  • Minden gramm ALA Omega 3 zsírsav 16%-al csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
  • Naponta 1 adag gyümölcs vagy zöldség fogyasztása 4%-al csökkenti a szívbetegségek és a szélütés kialakulásának kockázatát.
  • Naponta 2 gramm növényi szterol fogyasztása 15%-al csökkenti az LDL koleszterin szintet.

Előző cikk Következő cikk

  • Zoltán Bagdány