Megéri a kockázatot? Szerintünk nem, ezért választottuk ezt

RSS
Megéri a kockázatot? Szerintünk nem, ezért választottuk ezt

Egy átlagos reggelen, amikor rohanva készülődsz, hogy elindulj az iskolába a gyerkőcökkel vagy éppen dolgozni, egy gabonapehelyből készült gyors reggelivel rengeteg időt spórolhatsz. Az otthoni gabonapehely választék ilyenkor jól jön, hiszen minden gyerek és felnőtt a családban kiválaszthatja a kedvencét. 

 

EGÉSZSÉG ŐRÜLET

Ha elmész vásárolni, a polcok hemzsegnek a magukat egészségesnek nevező változatoktól,  de ha elég tudatosan vásárolsz, akkor tájékozódhatsz is arról, hogy teljes kiőrlésű-e a gabona, hogy kevés cukrot és szénhidrátot tartalmaz-e ill. mentes-e a sokféle egyéb olyan összetevőtől, mint a színezékek, a tartósítószerek és még sorolhatnánk. Sajnos minden azonban nem ellenőrizhető.

 

EZ HOGY KERÜL A GABONÁBA?

Az USA-ban egy nemrég végzett tesztelés során 45-féle gabonapelyhet és gabonafélékből készült szeleteket vizsgáltak meg és sajnos glifozátot találtak bennük. Ez miért baj? Ez a szerves vegyület hosszú ideje vita tárgya. Az ellenzők szerint nagyon komolyan növeli a rák kockázatát.  

Miért kerül a gabonába? Azért mert sok gyomirtó tartalmazza. Pl. sok gabonatermelő arra használja, hogy felgyorsítsa a betakarítás előtt a gabona száradását, így azt gyorsabban – kb. 2 héttel -, tudja betakarítani és piacra dobni. Ez az eljárás az ún. glifozát-szárítás (glyphosat-drying).

 

MI ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY NEM KOCKÁZTATUNK

Természetesen nehéz tájékozódni, hiszen mindig vannak érvek és ellenérvek. Megéri azonban a gyerekeinket az ilyen kockázatoknak kitenni? Mint szülő, azt mondom, hogy nem. Mi ezért döntöttünk úgy, hogy nagyon oda fogunk figyelni a kislányunk étkeztetésére. Nála ez már csak a kisebb mennyiségek miatt is könnyebb.  Tudjuk, hogy ez persze költségesebb, hiszen szinte minden, ami jó és egészséges, drágább is. Miért? Mert drágább előállítani az alapanyagokat.

 

VÁLASZTHATSZ TE IS - BÍZZ A JÓ DOLGOKBAN

Szerencsére ma már vannak gyártók, akik nagyon komolyan veszik ezeket a veszélyeket és küldetésüknek tekintik az olyan egészséges termékek gyártását, amelyek mentesek az ehhez hasonló anyagoktól és valóban ökológiai gazdálkodásból származnak. Mi ezért tettük le a voksunkat a MadeGood márkanév mellett.  A Kanadában gyártott MadeGood tiszta zab (vegyszermentes, szennyezetlen és gluténmentes), valamint BIO barna rizs alapú termékek mind BIO termékek.

A ropogós sült zabból, barna rizsből, gyümölcsökből és zöldség porokból készített granola golyók és szeletek mindig édesen serkentik az ízlelőbimbókat, így nagyon ízletes a fogyasztásuk és tényleg boldogságot ébresztenek benned, nem csak az ízek változatossága, hanem a biztonság miatt is.

Bízz a jó dolgokban, bízz a MadeGood termékekben, most már itthon is! Biztonságban az egész család!

A termékvonal BIO minősítését a Hungária ÖKO Garancia ellenőrizte.

MadeGood BIO granola golyók és szeletek

 

Előző cikk Következő cikk

  • Zoltán Bagdány