A kávémat Power Matcha-ra cseréltem és nem bántam meg - Miért?

RSS
A kávémat Power Matcha-ra cseréltem és nem bántam meg - Miért?

Volt egy  időszak az életemben, amikor nem tudtam úgy elkezdeni a napot, hogy ne igyak meg először egy csésze erős fekete kávét. Az első mindig a kávé volt, s csak utána indulhatott be az élet, különben olyan lettem volna, mint egy zombi és képtelen lettem volna bármi értelmeset is csinálni. Te is voltál már így, vagy netán most is így élsz?

Nos, akkor érdemes tovább olvasnod, hogy megtudd hogyan hagytam fel ezzel a rossz szokással és cseréltem le valami sokkal jobbra. Azóta több energiával rendelkezem, mint valaha és emellett egy olyan dolgot felfedeztem, ami az egészségemre is sokkal pozitívabban hat.

 

AZ ÁTMENET

OK, el kell ismernem, hogy azért az elején ez egyáltalán nem volt olyan egyszerű. Azért ehhez hozzá tartozik, hogy én tényleg egy igazi kávéimádó voltam és letargiába estem, dühös voltam és persze fáradt, ha nem ihattam egy csésze jó kávét. Ugyanakkor tudtam, hogy ez nem mehet így tovább. Sok szor úgy éreztem, hogy még több kávét kell innom, mert ugyanaz a mennyiség már nem váltotta ki a korábbi hatást; a szervezetem ugyanis hozzászokott a koffeinhez. Így viszont fáradtabb is lettem és kevésbé tudtam koncentrálni, így kellett hogy találjak valami másik megoldást.

Volt egy munkatársam, aki a Your Superfoods keveréket már használta és nagyon szerette, ezért gondoltam, én is kipróbálom. Végül is nem volt veszteni valóm. Az igazat megvallva elég szkeptikus voltam, hogy ez a zöld színű furcsa "púder" ki tudja váltani a kedvenc kávémat.

 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Az hamar kiderült, hogy az íze teljesen más, még csak nem is hasonlít a kávéhoz, de nekem mégis nagyon bejött az enyhén édeskés leveles zöld-tea ízvilág. A kérdés ezért már csak az volt, hogy valóban ad-e nekem energiát?

Amikor kávét ittam, ugyan felpörögtem, de mindig kissé ideges, nyugtalan is voltam tőle és kb. egy óra múlva kellet mindig innom egy újabbat, hogy fenn tudjam tartani a hatást. Ezt egyáltalán nem éreztem a Power Matcha keverékkel és hosszú ideig energikusnak éreztem magam, ráadásul könnyebben koncentráltam a munkámra is. Tudtad, hogy Buddhista szerzetesek már évszázadok óta használják a, hogy a meditációik alatt jobban tudjanak koncentrálni?! Ez nem semmi, akkor tényleg hatásos lehet...

 

HOGYAN MŰKÖDIK?

Először is, a Matcha porrá tört zöld teát jelent, tehát, ha megiszod, akkor a tealeveleket is megiszod, nem úgy, mint a hagyományos zöld tea esetében. A rengeteg antioxidáns és tápanyag mellett természetesen egy koffein-félét is tartalmaz, ami azonban jóval lassabban és folyamatosan szívódik fel, így lehetséges, hogy 6 órán keresztül is energikus maradsz.

Egy tanulmány szerint a Matcha segíti a koncentrációt, sőt az egy időben több dologra történő figyelem összpontosítást is és a gondolati felismerések idejét. Szóval tökéletes a munkához vagy tanuláshoz. Ráadásul a benne található L-Theanin jelentősen serkenti az ún. alfa-frekvenciájú agyműködést, ellazítani az elmédet és egy nyugodt és békés tudatállapot létrehozását (hasonlóan ahhoz, mint amikor valaki meditál). 

Kávé helyett igyál Powe Matcha Latte-t!

HOGYAN HASZNÁLOM?

Én szeretem az egyszerűséget, ezért szimplán csak belekeverek 1 teáskanál Power Matcha port egy pohár mandulatejbe, a munkatársam van hogy csak vízzel keveri össze, vagy beledobja a reggeli zabkásájába. 

 

MIÉRT A POWER MATCHA-T VÁLASZTOTTAM?

A Japánból származó minőségi Matcha mellett ez a Matcha keverék tartalmaz még Maca-t, ami elősegíti a hormonális egyensúlyt és hozzájárul a stresszcsökkentéshez is (kinek ne lenne erre szüksége?) és olyan magas tápanyagtartalmú fűféléket, mint  a moringa, a búzafű és az árpa fű. Ez számomra piros pont, mert soha nem tudok annyi zöldséget enne, amennyit kellene (bocsi Anyu! ;-).  Ráadásul mind az 5 alapanyag, tiszta, természetes szuperétel  édesítőszerek, adalékanyagok, tartósítószerek nélkül.

Kezd a reggelt kávé helyett Matcha Latte-val!

Ami pedig különösképpen tetszik, az pedig a tulajdonosok, Kristel és Michael elkötelezettsége. Michael 24 éves korában rákos lett és most az a célja, hogy az egészséges táplálkozást megismertesse másokkal is..Kristel olyan családban nőtt fel, ahol sok a táplálkozási szakember és mindig is szenvedélyesen szerették a jó ételeket.  Mindketten szuper válogatósak, kizárólag minősített és GMO mentes alapanyagokkal dolgoznak és a beszerzett alapanyagok egy részét elküldik alultáplált gyermekek megsegítésére. Ez pedig pont az, amit én is határozottan támogatni szeretnék. 

És igen, mielőtt megkérdeznéd, azért teljesen nem szoktam le a kávéról, mert szeretem az ízét és a hangulatát, de reggelente inkább a Power Matcha keveréket választom, mert határozottan jobb lett a hangulatom, az energiaszintem és az egészségem. Próbáld ki te is, ne tétovázz!

 Amy

Forrás: Your Superfoods

Előző cikk Következő cikk

  • Gabriella Kovács