Megéri a kockázatot? Szerintünk nem, ezért választottuk ezt

RSS
Megéri a kockázatot? Szerintünk nem, ezért választottuk ezt

Egy átlagos reggelen, amikor rohanva készülődsz, hogy elindulj az iskolába a gyerkőcökkel vagy éppen dolgozni, egy gabonapehelyből készült gyors reggelivel rengeteg időt spórolhatsz. Az otthoni gabonapehely választék ilyenkor jól jön, hiszen minden gyerek és felnőtt a családban kiválaszthatja a kedvencét. 

 

EGÉSZSÉG ŐRÜLET

Ha elmész vásárolni, a polcok hemzsegnek a magukat egészségesnek nevező változatoktól,  de ha elég tudatosan vásárolsz, akkor tájékozódhatsz is arról, hogy teljes kiőrlésű-e a gabona, hogy kevés cukrot és szénhidrátot tartalmaz-e ill. mentes-e a sokféle egyéb olyan összetevőtől, mint a színezékek, a tartósítószerek és még sorolhatnánk. Sajnos minden azonban nem ellenőrizhető.

 

EZ HOGY KERÜL A GABONÁBA?

Az USA-ban egy nemrég végzett tesztelés során 45-féle gabonapelyhet és gabonafélékből készült szeleteket vizsgáltak meg és sajnos glifozátot találtak bennük. Ez miért baj? Ez a szerves vegyület hosszú ideje vita tárgya. Az ellenzők szerint nagyon komolyan növeli a rák kockázatát.  

Miért kerül a gabonába? Azért mert sok gyomirtó tartalmazza. Pl. sok gabonatermelő arra használja, hogy felgyorsítsa a betakarítás előtt a gabona száradását, így azt gyorsabban – kb. 2 héttel -, tudja betakarítani és piacra dobni. Ez az eljárás az ún. glifozát-szárítás (glyphosat-drying).

 

MI ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY NEM KOCKÁZTATUNK

Természetesen nehéz tájékozódni, hiszen mindig vannak érvek és ellenérvek. Megéri azonban a gyerekeinket az ilyen kockázatoknak kitenni? Mint szülő, azt mondom, hogy nem. Mi ezért döntöttünk úgy, hogy nagyon oda fogunk figyelni a kislányunk étkeztetésére. Nála ez már csak a kisebb mennyiségek miatt is könnyebb.  Tudjuk, hogy ez persze költségesebb, hiszen szinte minden, ami jó és egészséges, drágább is. Miért? Mert drágább előállítani az alapanyagokat.

 

VÁLASZTHATSZ TE IS - BÍZZ A JÓ DOLGOKBAN

Szerencsére ma már vannak gyártók, akik nagyon komolyan veszik ezeket a veszélyeket és küldetésüknek tekintik az olyan egészséges termékek gyártását, amelyek mentesek az ehhez hasonló anyagoktól és valóban ökológiai gazdálkodásból származnak. Mi ezért tettük le a voksunkat a MadeGood márkanév mellett.  A Kanadában gyártott MadeGood tiszta zab (vegyszermentes, szennyezetlen és gluténmentes), valamint BIO barna rizs alapú termékek mind BIO termékek.

A ropogós sült zabból, barna rizsből, gyümölcsökből és zöldség porokból készített granola golyók és szeletek mindig édesen serkentik az ízlelőbimbókat, így nagyon ízletes a fogyasztásuk és tényleg boldogságot ébresztenek benned, nem csak az ízek változatossága, hanem a biztonság miatt is.

Bízz a jó dolgokban, bízz a MadeGood termékekben, most már itthon is! Biztonságban az egész család!

A termékvonal BIO minősítését a Hungária ÖKO Garancia ellenőrizte.

MadeGood BIO granola golyók és szeletek

 

Előző cikk Következő cikk

  • Zoltán Bagdány
Hozzászólások 0
Szólj hozzá
A neved:*
Email címed*
Üzeneted: *

A hozzászólásokat átnézzük a megjelentetésük előtt!

* Kötelező mezők
★ Vásárlói vélemények

Küld el a véleményed

77 reviews
96%
(74)
4%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
a sokoldalú kókusz chips

Kellemes ízvilágú, textúrájú kókusz chips. Müzlibe, sütibe vagy csak nassolni is kiváló.

Ne ítèlj elsőre!

Amikor legelőször beleharaptam igazán szokatlanul erős kávéízt éreztem, ami különlegesen keserű volt főleg egy fehérjeszelethez kèpest.
A szeletből mindössze két harapást ettem futás előtt, és éreztem, hogy adott némi “löketet”, sőt, az érdekesen kesernyés ízt olyannyira megszoktam, hogy következő futásom előtt alig vártam, hogy megehessem😊
Kávé szeretőknek kötelező próba!

Ízlett az egész családnak

Az egész családnak bejött, nagyon ízletesek a szeletek. Csoki helyett kitűnő. Vásároltunk bogyós-gyümölcsös granola golyókat és csokis-banános granola golyókat is. Igaz, ezeket nem joghurtba tettük, hanem csak elropogtattuk. Ezek is nagyon finomak voltak.

Reggelihez nagyon jó

Nem csalódtam. A Viblance granolák között ez is nagyon ízletes. Reggeli joghurthoz szuper és határozottan mézeskalácsos.

BIJÓÓÓ

Igazi csokis ízű ropogós, egészséges snack. A zöldségeket egyáltalán nem érezni benne. Napközben nagyon jól jön. Ajánlom.